FAQ

Veelgestelde vragen
 • Om een Personal Training Intake in te plannen gebruik je deze link
 • Om een proefles voor Yoga of Small Group Training in te plannen gebruik je deze link
 • Klik op een van de bovenstaande links en meld je gratis aan
 • Na je aanmelding ben je ook meteen ingelogd
 • Vervolgens kies je bij “Planning” de les waar je aan mee wilt doen, that’s it. Nu hoef je alleen nog maar aanwezig te zijn!

Het is belangrijk dat jij je tijdens de trainingen fijn voelt, dus draag sportieve kleding waar jij je prettig bij voelt. Trek je lievelings sportschoenen aan en neem een flesje water en een handdoek mee. De rest verzorgen wij.

Wij hebben de juiste studies gevolgd en de juiste boeken en onderzoeken al gelezen zodat jij dat niet hoeft te doen. In principe hoef jij alleen maar op te dagen, de rest verzorgen wij! Wij maken jouw trainings- en voedingsschema, motiveren je, houden je blessurevrij en zorgen voor een aangename tijd ondanks jij hard je best zal moeten doen!

Afhankelijk van de doelen die je samen jouw Personal Trainer hebt opgesteld, zal je een bepaalde trainingsmethodiek volgen. Maar een goed onderbouwde training zal altijd uit de volgende onderdelen bestaan;

 1. Warming-up
  De warming-up heeft in de meest optimale situatie een algemeen en specifiek deel. Het algemene gedeelte wordt gebruik om de lichaamstemperatuur en hartslag te verhogen. In het specifieke deel zou het logisch zijn als er bijvoorbeeld een aantal squat varianten voorbij komen als je later in de training keihard moet gaan squaten. Het specifieke gedeelte vraagt dus om oefeningen die bijdragen aan je warming up maar die specifiek zijn aan de training die je gaat doen. Daarbij helpt het specifieke gedeelte je ook om mentaal en neurologisch klaar te maken voor de aankomende oefening(en).
 2. Mobility
  Het vele stilzitten, maar ook het sporten zelf kan stijfheid in gewrichten en spieren geven. Meer bewegingsvrijheid in spieren en gewrichten verminderd de kans op blessures en maakt het bewegen zelf ook makkelijker. Oefeningen kunnen beter uitgevoerd worden en dit zal mogelijk weer een grotere trainingsprikkel afgeven. Wat weer tot meer resultaat zou kunnen leiden. Bij Body Based erkennen we het belang van mobiliteit zijn en hier zullen we tijdens de trainingen ook genoeg aandacht aan geven.
 3. Workout
  Dit is uiteindelijk waar de training om gaat. Afhankelijk van je doelen kan dit krachttraining, conditietraining of een combinatie van beide zijn. Hier kunnen verschillende trainingsmethoden toegepast worden zoals progressieve overload, HIIT, VO2Max en nog veel meer. Één ding is zeker, de trainingen die je bij Body Based volgt zijn wetenschappelijk onderbouwd.
 4. Cooling-down / Afsluiting
  Hoewel er wetenschappelijk gezien weinig bewijs is voor een effectieve cooling-down, kan het mentaal wel erg fijn zijn om even tot rust te komen en het lichaam te laten ontspannen. Hier geven wij je bij Body Based ook alle ruimte voor.

Ja juist! We zien helaas te vaak dat het activiteitsniveau hard daalt naarmate er een blessure opgelopen wordt. Maar stoppen met bewegen is ongeveer de slechte keuze. 

Je zal waarschijnlijk wel anders moeten gaan bewegen. Dat je niet precies weet hoe is logisch, je hebt deze blessure waarschijnlijk ook nog nooit eerder gehad. De Personal Trainers van Body Based hebben de juiste ervaring en hebben samen met cliënten al veelvuldig met en om blessures heen getraind.

Wil je weten of je met jouw blessure ook bij ons terecht kan? Stuur ons hier even een berichtje en we helpen je zo snel mogelijk op weg.

Geoptimaliseerd door Optimole